Media

Tafelen met Ton!

Afgelopen februari heeft Ton de Zeeuw, bekend als recensist van de Telegraaf een bezoek aan ons gebracht en naar aanleiding daarvan de volgende recensie geschreven.


Bier Workshop

In West-Europa werd bier aanvankelijk algemeen gedronken, maar de Romeinen gingen na verloop van tijd over op wijn. Bier werd daarna vooral geassocieerd met "onbeschaafde" volkeren, zoals de Germanen. Romeinse schrijvers als Tacitus schrijven met veel verachting over het bier dat de Noord-Europese volkeren dronken. De opvatting dat wijn hoger en beschaafder zou zijn dan bier, en dat bier onderontwikkeld zou zijn, zou sindsdien lang gemeengoed blijven.

Wat gaat u allemaal leren?

  • wat is bier
  • hoe maak je bier
  • ondergistende en bovengistende bieren
  • wat zijn de verschilllende soorten bier
  • proeven van bekende verschillende soorten bier
  • welke invloed heeft de temperatuur op de smaak van het bier
Lees meer (PDF)

Bonbon Workshop

Dopamine, serofine of endorfine, van chocolade is het al lang bewezen dat je er vrolijk van wordt. Maar wist je dat de anti-oxidanten in cacao ook een preventieve werking hebben met betrekking tot hart- en vaatziekten? Chocolade is dus eigenlijk een wonderproduct! Denk bij de volgende bonbon dan ook niet alleen aan de calorie├źn, maar ook aan de positieve effecten op je lichaam. Dan smaken ze vast veel lekkerder. En natuurlijk verbrand je ook wat calorie├źn tijdens de workshop bonbons maken.

Wat gaat u allemaal leren?

  • van cacoaboon tot chocolade, wat komt er allemaal bij kijken
  • proeven van verschillende soorten chocolade gemaakt van cacoabonen uit verschillende werelddelen
  • een chocoladetruffel maken
  • bokkepootje van marsepijn maken met chocolade uiteinden
  • leren vullen en maken van een "echte" bonbon
  • doorhalen van een bonbon
  • eten van een bonbon
Lees meer (PDF)

Dessert workshop

Tijdens deze workshop leert u hoe u de volgende dingen zelf kunt maken:

  • Vruchtengel
  • Parfait
  • Sorbet ijs
  • Bavarois
  • Verschillende soorten saus
  • Notencrumble
Lees meer (PDF)

Stichts End 9 - 1244 PK Ankeveen
035-6563555 - info@restaurantlekr.nl
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook